Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna

Välkommen till vår sida med vanliga frågor och svar. Här har vi samlat all information du behöver för att få svar på dina frågor.

Vi har sammanställt en lista med de vanligaste frågorna för att underlätta din upplevelse. Du kan enkelt bläddra igenom våra svar och hitta det du söker efter. Om du inte hittar svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss.

Vi är här för att hjälpa dig.

Vilka öppettider har ni?
Måndag - söndag 10:00 - 17:00
Får man ta med barnvagn i utställningen?
Nej, man får inte ta med sig barnvagn in i utställningen då vi har frigående djur där inne. Vi vill gärna tipsa er om att ta med en egen bärsele och barnvagnslås. En barnvagnsparkering finns utanför entrén.

Man kan låna bärsele och barnvagnslås i butiken mot ID-kort som pant
Hur mycket kostar inträdet?
Vuxen 259kr, pensionär 198kr, Barn (3 - 15 år) 159kr. Barn under 3 går in gratis.
Hur mycket kostar inträdet för en skolklass?
Om man vill besöka Fjärilshuset Haga Ocean med en skolklass måste man först boka tid. Skicka ett mail till info@fjarilshuset.se eller ring 08-730 39 81. När ni har fått bokningen bekräftad, kostar inträdet 90 kr per elev och lärare. Eventuell guidning bokas separat. Man betalar på plats med kort, Swish eller med rekvisition (minimum beloppet för att betala på faktura är 350 kr). Om föräldrar följer med på besöket betalar de entrébiljett för vuxen 259 kr.
Kan man ta med sig rullstol?
Ja, man kan ta sig fram med rullstol. Golvet är dock ojämt på vissa ställen.
Har ni handikappanpassade toaletter?
Ja, det finns i anslutning till caféet och en vid hajakvariet.
Har ni en garderob där jag kan hänga min jacka?
Ja, vi har en obevakad garderob i butiken där man kan hänga av sig jackan. Vi har inga värdeskåp.
Får man ta med sig hund?
Nej, man får inte ta med sig hund, varken i utställningen, caféet eller butiken. Det går dock bra att ha hunden på uteserveringen.
När finns det mest fjärilar?
Vi får över 700 puppor varje vecka året runt. Det är därför nästan alltid lika mycket fjärilar i utställningen. Fjärilarna är mest aktiva när det är soligt och högtryck. Ibland flyger fjärilarna mindre och då kan det verka som att vi ha färre fjärilar. Fjärilarna sitter ofta still på växtligheten eller golvet. Det är därför bra att se dig
omkring ordentligt, så småningom börjar du upptäcka de som sitter still. Vi har också ett stort puppskåp där vi sätter in alla nya puppor som kommer till oss. Varje dag sitter det ett flertal nykläckta fjärilar där.
Får man äta medhavd matsäck?
Man får inte äta medhavd matsäck i utställningen, eller i caféet. Vi har inget matsäcksrum. Man får äta matsäck utomhus på våra gräsmattor.
Kan man köpa lunch hos er?
Ja, vi har ett café som serverar enklare luncher och fika.
Får man fotografera inne i utställningen?
Ja utan blixt för personligt bruk. Om du vill fotografera i kommersiellt syfte, kontakta oss för ytterligare information.
Är det varmt inne på Fjärilshuset Haga Ocean?
Ja. Inne i det tropiska fjärilsrummet är det alltid varmt och fuktigt (ca 26 C året om).
Får man röra på fjärilarna?
Nej. Fjärilarna är sköra och man får inte röra dem. Det kan hända att de sätter sig på besökarnas kläder. Om detta händer kan man peta lite på fjärilens ben så flyger den iväg.
Finns det toaletter i utställningen?
Ja, det finns 5 stycken toaletter i cafeét och 3 stycken toaletter i rum 4 vid hajakvariet. Skötbord finns i cafeét. Handikappsanpassad toalett finns i cafeét och vid hajakvariet.
Kan man parkera bilen vid Fjärilshuset Haga Ocean?
Det finns en parkering ca 200 m från Fjärilshuset. När ni svänger in till Haga Norra ligger parkeringen till vänster. Parkeringen är inte gratis. Fjärilshuset Haga Ocean har ingen egen parkering.
Kan man betala med American Express?
Nej vi tar inte emot American Express eller Diners.
Kan man betala med Swish?
Ja