Fjärilshuset

Stig in i det tredje rummet och upplev fjärilarna och förundras över den tropiska regnskogens mångfald och härliga värme.

Om du har tur får du se när en fjäril kläcks och breder ut sina vingar för första gången. De flesta av fjärilarna importeras hit som puppor och en del fjärilar går igenom hela sin livscykel inne i växthusen på Haga. Temperaturen går aldrig under 25 grader på dagen och till och med på natten är det minst 18 grader. Luftfuktigheten är alltid hög och just dessa förhållanden gör att fjärilarna trivs. Under ett år lever flera tusen fjärilar här och varje gång du besöker oss finns minst 700 fjärilar av en mångfald olika arter. Fjärilarna är exotiska på våra breddgrader medan de på hemmaplan är relativt vanliga.

På Fjärilshuset finns inga utrotningshotade fjärilar. Inne i Fjärilshuset finns även vaktlar (små hönsfåglar), sötvattensfiskar, rockor, grodor och en mängd tropiska växter. Glöm inte att kolla in vårt stora puppskåp som vi även kallar FjärilsBB. Alla puppor som kommer till oss hängs upp i puppskåpet. Det sitter nästan alltid nykläckt fjärilar i puppskåpet som gör sig redo för sin första flygtur.